Parkinson hastaları dikkat: Bunları yemelisiniz?

11 Nisan 2025 muhabir 0

Parkinson hastalarının beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Hatice Çil, ” Sebze ve meyvelerden zengin, zeytinyağlı yiyecekler tüketilmelidir. Parkinson’da düşme riski olduğu için kemik erimesine karşı dikkatli olunmalıdır. Tedaviyi yapan doktor mutlaka kalsiyum ile D vitamini değerlerini ölçüp ona göre bir diyet önerisinde bulunabilir. Peynir, süt, yoğurt tüketimi bu hastalıkta kemik erimesine önlem için önemlidir” dedi.

Kirli Hava parkinson riskini artırıyor

20 Mart 2025 muhabir 0

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, hava kirliliğinin parkinson hastalığının gelişim riskinin artmasına neden olabileceğini belirtti. Asil “Özellikle uzun süreli ve yoğun hava kirliliğine maruz kalan bireylerde parkinson hastalığının gelişme riski artmaktadır” dedi.